Oprahs kraftfulle #metoo-takk

Mens journalisene som avdekket sakene som førte til Arbeiderpartiets kanskje største krise noensinne kritiseres her hjemme, takket talkshow-dronning Oprah Winfrey pressen for å ha stukket hull på verkebyllen seksuell trakassering har utgjort i Hollywood.

Samme døgn som kvinnelige Ap-topper (!) fortsatt fortsatte bagatelliseringen (!!) av den seksuelle trakasseringen som med stor sannsynlighet har funnet sted i Arbeiderpartiet, benyttet Oprah Winfrey talerstolen under Golden Globe til å takke pressen for å ha avdekket sakene som førte til den globale #metoo-kampanjen.

(…) vi vet alle at pressen er i skuddlinjen om dagen. Vi vet også at det er den ustoppelige dedikasjonen til å avdekke den fulle sannheten som hindrer oss i å vende et blindt øye til korrupsjon og urettferdighet; til tyranner, ofre, hemmeligheter og løgner. Jeg har lyst til å si at jeg setter med pris på pressen enn noensinne, mens vi prøver å manøvrere i disse kompliserte tidene. Det bringer meg til dette: Det jeg vet sikkerhet, er at å fortelle sannheten, er det mest kraftfulle verktøyet vi alle har. Jeg er spesielt stolt av alle kvinner som har følt seg sterke nok og kraftfulle nok til å si ifra og dele sine personlige historier, sa Winfrey fra talerstolen. (Min oversettelse)

Hun fortsatte med å slå fast at trakassering av kvinner er et universelt problem og takket alle kvinnene som har holdt ut med år av misbruk og trakassering i kampen for å overleve, skaffe mat til sine barn og forfølge drømmen sine.

Se hele den fantastiske takketalen til Oprah Winfrey her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *